Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли колеги закупили 159 на старо - впечатления?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Този мотор найстина е много добре направен...и върви доста прилично.

Още не съм карал 1.6 дизел 120коня...и не мога да ги сравня директно, но хората карали и двете 1.4ТБ 155 и 1.6Мджет 120 са 50 на 50...въпрос на личен вкус.
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
      Сички лъжат, Владу, сички лъжат като дръти цигани...

Преди седмица карах новата Остави'я в Чехия и даже и при най-икономичен стил на шофиране по междуградски пътища между Прага и Пилзен разхода на въпросния екземпляр бе над 9-9,5/100, при положение че според Шкода средния разход на тоя матор със 7-степенна DSG трансмисия е 6,3 л/100 км.

И това е средния разход, за извънградско го дават даже 5,3 л/100 км, а градското - 8 л/100 км

Тоест - вместо 5,3 разхода ми беше 9-9,5/100 - почти двойно повече

Верно, маторчето е много добро, скоростната кутия с два съединителя и 7 степени е разкошотийка, ама разхода на гориво нема нищо общо с каталожните данни.

Става дума за 1,4 TSI турбобинзин 122 коня със 7-степенна DSG трансмисия, при 6-степенната ръчка разхода е по-висок.
      За стил на шофиране чувал ли си?
      Явно си много далеч от нормалното шофиране....
      Старата ми кола беше 1.8Т на ВАГ, докарвал съм я с извънградско шофиране 90-110 км/ч до под 6/100.
      Ти 1.4 ТСи 9.5 хаххаха
      Извинявай за тона ама много се възмутих.
      1.4ТСИ ми даде 5.5/100, незнам какви изстъпления трябва да правиш за да докараш до 9.5/100.

sigpic"
      Има много добри спортни коли на пътя...Знам, изпреварвам ги през цялото време"

Comment

• Да и на мен дизела при кротко каране ми пада под 3.............
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

• Искам да кажа, че каквито коли съм имал до момента, разхода ми е бил близък до каталожните данни +- 5% максимум 10%.
          А вие тука ми говорите за разлики достигащи до почти 100% (5.3 каталог - 9.5 постигнато)

Според мен не завода производител лъже, а ми шофьора трябва да преразгледа начина си на шофиране.
          Ако има разлика повече от 10% значи не може да шофира.
          Лично мнение!

п.с. Забелязъл съм доста хора (колеги, приятели, и др.), които карат само газ, газ, после спирачка. И имам усещането че не познават равномерното движение на дадено тяло. т.е. Карат или само на ускорение, след което спиране.
          И от светофар до свтофар се набират като за "световно" и в последния момент спирачки...
          Като видиш червения светофар, ми пусни газта...
          sigpic"
          Има много добри спортни коли на пътя...Знам, изпреварвам ги през цялото време"

Comment

• Давам пример - на магистрала - растояние 200 - 300 км., на "авто пилот", колата сама си определя режима, скорост 140 км/ч. - разход 7,1 л..
            Всички казват, че е много, ама си е толкова. Може би защото си е още нова?

Извинявам се за офф топа - но просто дадох пример.
            Last edited by OgyG; d.m.y г., 14:51.
            Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

• Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
              айде сега , от Алфа по убаво нема , тва го знаем
              не искам да се заяждам с никой ама смятам че
              автомобилните журналисти както и повечето хора тук в форума карат Алфи просто щото Алфа е евтината алтернатива на БМВ , Хонда , Субару ,Лексъс и така нататък.... Пък някой като ми каже имам пари за БМВ и Лексъс ама карам Алфа щот съм фен умирам да се смея
              Искам и аз да добавя - преди това имах два Ягуара, 4,2 и 2,9 л - (отказах се защото обслужването не е на ниво, жалко ми беше за колите, макар че се оказа , че ММ не са по добри) - така че разхода на мойта красавица (спрямо Ягуарите) не ме притеснява, изпитвам само удоволствие.
              Това ми е първата италианска кола - избирах между БМВ, МБ и Ауди, Лексус даже и не ми е минавало през главата - сърцето ми избра Alfa. (Между впрочим, моята комплектация, не е много по ефтина ) Обичам да карам особенни и индивидуални коли и да им се радвам. Ще си чипаносам красавицата следващото лято и вообще ще бъде супер. (надявам се от форума да ми помогнат и препоръчат къде да го направя)
              Специално избирах кола клас Д премиум - хем да ми е удобно, хем да се паркира на по малко място . Когато стане въпрос за по голяма кола - пак ще бъде италианска.
              Last edited by OgyG; d.m.y г., 15:26.

Comment

• Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                Когато стане въпрос за по голяма кола - пак ще бъде италианска.
                чакаме да видим 169
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

• Много интересно как ще изглежда в реале.

Comment

• Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                    Искам и аз да добавя - преди това имах два Ягуара, 4,2 и 2,9 л - (отказах се защото обслужването не е на ниво, жалко ми беше за колите, макар че се оказа , че ММ не са по добри) - така че разхода на мойта красавица (спрямо Ягуарите) не ме притеснява, изпитвам само удоволствие.
                    Това ми е първата италианска кола - избирах между БМВ, МБ и Ауди, Лексус даже и не ми е минавало през главата - сърцето ми избра Alfa. (Между впрочим, моята комплектация, не е много по ефтина ) Обичам да карам особенни и индивидуални коли и да им се радвам. Ще си чипаносам красавицата следващото лято и вообще ще бъде супер. (надявам се от форума да ми помогнат и препоръчат къде да го направя)
                    Специално избирах кола клас Д премиум - хем да ми е удобно, хем да се паркира на по малко място . Когато стане въпрос за по голяма кола - пак ще бъде италианска.
                    Колега Оги поздравления за топлите думи по адрес на любимата ни марка...Еваллла

Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                    Много интересно как ще изглежда в реале.
                    А защо, не така...

...или така...

Иии сори за оф-топа ма се вдъхнових
                    Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 01:00.
                    SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                    SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                    SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

• това първичкото ми е любимо от всичко видяно досега, ама не е достатъчно смело
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

• Някъде имаше публикувани компютърно генерирани картинки, на които много наподобяваше на новата Мазда 6 на външен вид, само че малко по-голяма.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• 156 фейслифт

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                          хмм
                          бензинов явно 3.2 JTS е единственото което си струва
                          даже е и под-въпрос
                          щото новото 2.4JTD с 210-те коня е супер
                          освен това тая кола е адски тежка и бензиновия
                          ще те удави от гориво
                          имам добра оферта за 1.9JTD 8V - ама ми се струва
                          кофти вариант с тея 120 коня на тези габарити
                          май ще се ориентирам към вариант Alfa GT 1.9 JTDm
                          пък и вече се намират доста добри екземпляри
                          за около 10 000 Евра
                          другия вариант е 156 фейслифта с 2.4JTD 20 клапана
                          май е доста конкурентен на 159 2.4 имайки предвид
                          разликата в килата ...
                          много ме кефи 159, ама явно е най-добре
                          да се почака 2-3 годинки още за да станат
                          цените по-достъпни за нашия пазар ...
                          Здравейте колеги!!!
                          Аз също се оглеждам за подмяна на мойта 156 2.0 ТS с нещо по-ново за около 10-11 000 Евро и май 156 файслифта с новите бензинови или подобрените дизели ми се вижда по доброто предложение. Вярно че 159 е страхотна на външен вид ама е идоста по-тежичка, спортна и тежка кола са малко разминаващи се понятия. Пък и карал съм 159 и ми се струва че като интериор 156 фейслифт е по-добра (особено таблото и волана).
                          Някой може ли да сподели впечатления от фейслифта и какви са подобренията по качеството и окачването в сравнение с 156 до 2003г. А също и за GT?

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyko Покажи съобщение
                            Някой може ли да сподели впечатления от фейслифта и какви са подобренията по качеството и окачването в сравнение с 156 до 2003г. А също и за GT?
                            Подобрения в окачването няма В качеството също просто някой неща изглеждат различно и някой е направил инжинерни промени така че е по-лесно ремонтируема

Относно 159 - поддържам няколко извънгаранционни 159 и брери и много сериозен дефект е рейката при всички.
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                              Подобрения в окачването няма В качеството също просто някой неща изглеждат различно и някой е направил инжинерни промени така че е по-лесно ремонтируема

Относно 159 - поддържам няколко извънгаранционни 159 и брери и много сериозен дефект е рейката при всички.
                              В кормилната рейка?
                              В какво се изразява дефекта?

Comment

• И колко струва ремонта/смяната на тази рейка?
                                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                                X